De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor România a oferit sprijin copiilor aflaţi în dificultate. Anual, organizaţia desfăşoară campania „Fii mamă socială!” prin intermediul căreia recrutează mame sociale pentru cele trei Sate SOS aflate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (judeţul Bacău).

marți, 8 decembrie 2009

O mamă socială îngrijeşte șapte suflete

MENIRE. Şi-a lăsat meseria de asistentă medicală şi s-a dedicat copiilor năpăstuiţi de soartă

De cinci ani creşte copii abandonaţi. Le oferă dragoste şi sprijin. Angela (41 ani), o fostă asistentă medicală, este mamă socială la SOS Satele Copiilor şi, în prezent, îngrijeşte şapte suflete, însă, de-a lungul timpului, alte 12 au beneficiat de căldura şi iubirea ei.

Plânşi, desculţi, raşi în cap din pricina păduchilor şi cu hainele rupte. Aşa au ajuns, în martie, patru fraţi la fundaţia SOS Satele Copiilor. Din motive numai de ea ştiute, mama lor nu i-a mai putut întreţine. Aici au găsit-o pe Marinela, care mai îngrijea de încă trei copii. Acum, ea este „campioana” organizaţiei: mama cu cei mai mulţi copii.

Îi învaţă să-şi iubească părinţii

„Principalul meu obiectiv este ca aceşti copii să-şi iubească în continuare părinţii biologici. Avem un buget lunar de 2.800 de lei, pe care îl administrez cu mare grijă. Pe fiul meu, Mircea, în vârstă de 11 ani, îl cresc împreună cu ei”, ne-a explicat Marinela.

Citeşte mai multe în Ring.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu