De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor România a oferit sprijin copiilor aflaţi în dificultate. Anual, organizaţia desfăşoară campania „Fii mamă socială!” prin intermediul căreia recrutează mame sociale pentru cele trei Sate SOS aflate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (judeţul Bacău).

joi, 19 noiembrie 2009

Frânturi de zâmbet din casele SOS

Dragii noştri, iată câteva fragmente din repotajul pe care l-a realizat Claudiu Berbece, reporter Realitatea Fm, în satul SOS:

Mama socială Valeria, care nu este tocmai de acord cu titulatura sa:

„Eu aş tăia din start mamă socială. Socialul nu are ce căuta acolo. Pe mine m-a durut măseaua când a durut-o pe Dorina. M-am bucurat pentru primul premiu pe care l-a luat Alina.”

Mama Valeria locuieşte în casa SOS alături de patru copii: surorile Alina (14 ani) şi Dorina (11 ani) şi fraţii Marian (13 ani) şi Andrei (11 ani).

Alin Păun, Directorul Satului SOS Bucureşti:

„Noi sprijinim copiii care nu pot fi îngrijiţi în familia naturală sau familia extinsă sau care nu pot fi adoptaţi. De cele mai multe ori copiii care sunt la noi în programe sunt copii care provin din fratrii şi atunci noi admitem tot grupul de fraţi şi surori odată pentru a respecta aceeaşi unitate familială. Sunt copii care, pentru moment, nu pot să fie îngrijiţi în familia naturală, dar, în timp, încercăm reluarea legăturii cu familia naturală şi întărirea acesteia.”

În încheiere, Mama Valeria ne încălzeşte sufletele aşa cum numai o mamă poate:

“Atunci când vine pe lume, copilul se naşte cu un îngeraş protector cu aripi pe care i le dă tatăl. Urmează ca mama să-l înveţe să zboare. Şi, dacă ar fi să rezumăm în două cuvinte, asta facem aici: îi învăţăm să zboare.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu