De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor România a oferit sprijin copiilor aflaţi în dificultate. Anual, organizaţia desfăşoară campania „Fii mamă socială!” prin intermediul căreia recrutează mame sociale pentru cele trei Sate SOS aflate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (judeţul Bacău).

vineri, 20 noiembrie 2009

SOS cu glas de copil

Căutăm mame sociale. Asta anunţă de câţiva ani încoace reprezentanţii proiectului SOS Satele Copiilor din România. Este vorba despre trei complexe din ţară, situate în Bucureşti, Sibiu şi Bacau, unde sunt găzduiţi zeci de copii care nu pot fi întreţinuţi de familiile naturale.

Banii pentru creşterea şi educarea lor vin în parte de la statul român - subvenţii anuale şi alocaţii de plasament -, în parte de la fundaţia-mamă din Austria, iar restul de la diverşi sponsori. Mamă socială poate deveni orice femeie care are între 25 şi 48 de ani şi care vrea să aibă grijă zilnic de 4, 5, 6 sau 7 copii.

Claudiu Berbece, reporter Realitatea FM, a vizitat săptămâna aceasta, pe 17 noiembrie, complexul "Satele copiilor" din Capitală.

Ascultă reportajul aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu