De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor România a oferit sprijin copiilor aflaţi în dificultate. Anual, organizaţia desfăşoară campania „Fii mamă socială!” prin intermediul căreia recrutează mame sociale pentru cele trei Sate SOS aflate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (judeţul Bacău).

marți, 24 noiembrie 2009

Inge şi Mama Ioana, drumul către succes

Suntem mândri de copiii noştri SOS

Povestea fiecărui copil aflat în dificultate începe cam la fel … familie dezbinată, înglodată în datorii, copil abandonat în maternitate, părinţi alcoolici sau bolnavi, fără posibilitatea de a-şi creşte proprii copii. Sună trist şi, cu siguranţă, fiecare dintre noi trăim sentimente diferite atunci când aflăm istoricul copiilor SOS. Simţim furie, simţim milă, simţim teama de a nu reuşi să-i ajutăm să devină oameni de nădejde. Sentimentul care ne motivează şi ne rămăne în suflet este acela de mândrie. Suntem mândri de copiii noştri SOS. Copii care luptă cu toate forţele să răzbată, copii care ştiu să îşi facă prieteni, să iubească, să înveţe, să se joace şi, mai ales, copii care ştiu să râdă.

O lecţie de viaţă

Inge Bloos este o domnişoară minunată, cu ochi mari şi negri, păr cârlionţat, care locuieşte acum în SOS Comunitatea de Tineri 1 Sibiu. Este la vârsta adolescenţei şi o aşteaptă un viitor minunat, viitor pe care şi l-a pregătit prin multă muncă, ambiţie şi perseverenţă.

Şi-a dorit întotdeauna să fie o mare dansatoare şi o mare actriţă. La împlinirea primului vis a contribuit şi mama socială. Mama Ioana s-a preocupat încă de când Inge era doar un copilaş pentru ca ea să beneficieze de tot suportul şi sprijinul de care avea nevoie: a înscris-o la un club de dans, i-a cusut rochiţele potrivite, a însoţit-o la antrenamente şi nu a lipsit niciodată dintre susţinători, atunci când Inge se afla pe ringul de dans, în competiţii, încărcată cu mari emoţii.

Dansul - un hobby practicat cu mare pasiune

Zilnic, Inge îşi petrece 2-3 ore la antrenamente sau merge în cantonamente. A participat şi la concursuri, însă, pentru a se afirma la competiţii de renume, Inge are nevoie de foarte multă susţinere financiară, susţinere pe care nu i-o putem asigura în totalitate: taxe antrenamente, taxe de federaţie, costuri cantonamente, costume pentru competiţii etc.
Anul şcolar înseamnă pentru Inge doar două cuvinte: muncă şi învăţătură….dar merită!

“Balul Sibian” a avut o regină

Una dintre marile ei realizări şi împliniri a fost atunci când a plutit pe ringul de dans alături de partenerul ei, în faţa marilor sportivi Gică Hagi şi Gică Popescu.

Fotografia sufletului

De curând, Mama Ioana a însoţit-o pe Inge la Bucureşti la filmarea unei emisiuni TV în care aceasta dansa salsa şi vals împreună cu partenerul său.
Deşi avea un aparat foto în mâini încă de la primul dans, Mama Ioana nu a reuşit să facă nicio fotografie. Vă întrebaţi de ce? Pentru că ochii ei erau aţintiţi asupra minunăţiei de fată pe care a crescut-o. Îi număra paşii, îi urmărea fiecare onduleu al volanelor şi fiecare gest al mâinii.

Şi, dacă asta nu este dragoste de mamă, atunci nu ştiu, zău, ce altceva este!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu