De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor România a oferit sprijin copiilor aflaţi în dificultate. Anual, organizaţia desfăşoară campania „Fii mamă socială!” prin intermediul căreia recrutează mame sociale pentru cele trei Sate SOS aflate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (judeţul Bacău).

duminică, 13 decembrie 2009

Copiii caută mame sociale

Proiectul SOS Satele Copiilor România, cu trei zone SOS în București, Cisnădie (județul Sibiu) și Hemeiuș (județul Bacău), are în vedere angajarea de mame sociale pentru copiii aflați în dificultate. Astfel, persoanele încadrate în proiect trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 48 ani, să aibă studii medii finalizate și să fie dispuse să locuiască și să lucreze într-una dintre casele familiale. Mamele sociale vor trebui să se dedice pe termen lung creșterii a 5-7 copii până în momentul în care aceștia se vor putea întoarce în familiile biologice.

Printre avantajele oferite de acest loc de muncă se numără stabilitatea și posibilitatea de a construi o carieră într-o profesie recunoscută oficial. Stagiul de formare "Școala
Mamei" are o durată cuprinsă între 9 și 21 de luni, costurile de școlarizare fiind suportate de către organizație. Din 1992 și până în prezent, organizația a instruit 64 de mame, 26 dintre ele profesând și la ora actuală.

În urma studiilor efectuate, s-a constatat că în România 50.000 de copii au o situație socială precară, 70.000 sunt lipsii de îngrijire părintească, iar 25.000 sunt lăsați în grija rudelor. În acest moment, 219 copii sunt încadrați în programul Satele SOS. Persoanele interesate pot trimite un CV însoțit de o scrisoare de motivație care să conțină răspunsul la întrebarea "De ce dorești să fii mamă socială?" pe e-mail claudia.stefanescu@sos-satelecopiilor.ro.

Articol apărut în România Liberă.

2 comentarii:

  1. Am sunat toate numerele de pe site'ul ministerului si cateva fundatii: cum fac sa devin mama sociala?
    Sunt din Bucuresti.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă Entropia, trimite un CV însoțit de o scrisoare de motivație care să conțină răspunsul la întrebarea "De ce dorești să fii mamă socială?" pe e-mail claudia.stefanescu@sos-satelecopiilor.ro.

    RăspundețiȘtergere