De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor România a oferit sprijin copiilor aflaţi în dificultate. Anual, organizaţia desfăşoară campania „Fii mamă socială!” prin intermediul căreia recrutează mame sociale pentru cele trei Sate SOS aflate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (judeţul Bacău).

joi, 29 aprilie 2010

SOS Satele Copiilor lansează proiectul „Împreună pentru viitor!”SOS Satele Copiilor, organizaţie cu 20 de ani de activitate în România şi 60 de ani de activitate la nivel internaţional, a lansat astăzi, în parteneriat cu Şcoala nr. 12 din Bucureşti al 17-lea proiect SOS în beneficiul copiilor şi părinţilor aflaţi în dificultate: „Împreună pentru viitor!”.

Obiectivul principal al acestui proiect educaţional cu o durată de trei ani este promovarea educaţiei centrate pe copil. Fiecare elev are dreptul la o educaţie de calitate. De aceea, proiectul are activităţi şi programe atât pentru elevi, cât şi pentru profesori şi părinţi. Valoarea anuală a proiectului este de 40.000 de euro, finanţare asigurată în totalitate de SOS.

În anul 2010, vor beneficia de acest program 500 de copii (23 care locuiesc în satul SOS Bucureşti, 2 beneficiari ai programului SOS de întărire a familiei şi 475 de copii din comunitate), 50 de părinţi şi 23 de profesori. Un astfel de proiect a fost lansat la 24 martie 2010 la Cisnădie, unde se află un alt Sat SOS. De asemenea, acest proiect educaţional este implementat de SOS Kinderdorf International şi în alte ţări începand cu anul 2009.


“Aproximativ 25 de copii beneficiari ai SOS Satele Copiilor România învaţă la Şcoala nr.12 cu care avem un parteneriat de lungă durată. Prin acest proiect ne propunem să îmbunătăţim relaţia copil- părinte- şcoală, să creştem numărul de activităţi comune între profesori, părinţi şi elevi, să motivăm copiii să meargă cu drag la şcoală, să reducem abandonul şcolar şi să îmbunătăţim nivelul de implicare al părinţilor în problemele copiilor, prin dezvoltarea abilităţilor de înţelegere a nevoilor acestora, ca principali responsabili de îngrijirea şi educaţia lor”, a declarat Lucreţia Moldoveanu, director executiv SOS Satele Copiilor România.
SOS Maşina cu Jucării, program social mobil de tip Playbus specializat în educaţie prin metode ludice, şi SOS Centru de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii Bucureşti, program de întărire a familiei, sunt parteneri interni ai proiectului.


“Proiectul “Împreună pentru viitor!” are şi o componentă de training pentru profesori cu scopul de a-i încuraja să pună mai mult accent pe educaţia centrată pe copil, pe metodele interactive şi pe dezvoltarea altor abilităţi decât cele cognitive. Prin implicarea corpului profesonal, elevii vor beneficia de meditaţii gratuite pentru principalele discipline de învăţământ (română, matematică), şi pentru limbi străine (engleză – franceză), după orele de curs, pe model after school”, a mai spus Lucreţia Moldoveanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu